strand schilderij ingelijst
Strand schilderij
13 oktober 2022
Gizmo 3D framing, Atelier Pantazi participate to national competition
Publieksprijs
29 december 2022
strand schilderij ingelijst
Strand schilderij
13 oktober 2022
Gizmo 3D framing, Atelier Pantazi participate to national competition
Publieksprijs
29 december 2022

Nationale inlijstwedstrijd

Atelier Pantazi doet mee aan nationale inlijstwedstrijd met inlijsting  “I want to break free”

“I want to break free” is een 3D inlijsting van een in epoxy gegoten foto en veren van de Limburgse uil Gizmo.

Gizmo breekt als het ware uit zijn lijst en vliegt de vrijheid tegemoet!

We doen mee voor u, onze klant. Door mee te doen houden we onszelf scherp, omdat we ons meten met de top van de lijstermakerijen van de Benelux. En uiteraard profiteert u hiervan, omdat wij onze kwaliteit en creativiteit willen blijven ontwikkelen en vergroten. In dit vak raak je namelijk nooit uitgeleerd.

Eerst moeten we Gizmo leren kennen uiteraard om te zien of er een klik is. En die bleek er ook te zijn! Wat een wijze uil hij is, ervaarde Argentina toen hij op haar arm zat. Wilt u ook zo’n unieke ervaring? Dat kan! Klik op de website van Willemijn van Beeing Nature.

De foto van Gizmo is gemaakt door Roel Thewessen. Dank je wel Roel voor deze foto. Het was een grote uitdaging om Gizmo in de “M-vorm” te fotograferen. Uiteraard ben je daar in geslaagd want jij bent een absolute topper!

Nadat we de foto zuurvrij op een plank hebben bevestigd, tja dat is ons keukengeheim, gieten we hier de epoxy op de foto. Dit doen we om de foto te beschermen en het 3D karakter te benadrukken en versterken. De epoxy fungeert hier eigenlijk als een soort vernis, die naast bescherming een gevoel van diepte geeft.

Maar eerst moeten we de lijst nog maken, dit is zeer nauwkeurig millimeter werk. Alles moet, net als bij elke inlijsting, perfect zijn. Uiteraard willen we de wedstrijd winnen, en er wordt zeer kritisch door de jury van branchevereniging Art en Frame gejureerd. Beide delen van de lijst zijn in elkaar gezet en aan de zijkant met de hand gekleurd om een uniforme en harmonieuze uitstraling van de inlijsting te verkrijgen.

Gizmo 3D inlijsten by Atelier Pantazi, Geleen

Na het verder maken van de lijst hebben we de driehoekige verdiepte bakjes geheel zuurvrij met museumkarton bekleed. Daarna hebben we de veren van Gizmo helemaal reversibel bevestigd. Vervolgens hebben we twee driehoeken museumglas gesneden en gemonteerd. Uiteraard hebben we alles volledig stofvrij geseald om stof en ongedierte geen kans te geven om de inlijsting van binnen te beschadigen.