Workshops

Search our Site

De docent
Atelier Pantazi werkt nauw samen met Artist Edwin IJpeij.

Edwin IJpeij, inventor and painter, the new DaVinci

Edwin IJpeij is een internationaal succesvol beroepskunstenaar, die onder andere heeft geëxposeerd in Maastricht, Miami, Barcelona, Venetië, Londen, Amsterdam, en Knokke. Zijn werk heeft daar in gezelschap van vele gevestigde namen gehangen als Dali, Picasso, Jeff Koons, Chagall, Delvaux, Appel, Piet Peere en vele anderen. Zijn werk is opgenomen in privé-collecties in Nederland, België, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.


   Trony made by Artist Edwin IJpeij   Pontduguard painted by Artist Edwin IJpeij 

Edwin werkt in een hedendaagse stijl gebaseerd op de solide basis van de technieken van de oude meesters. Hij heeft door zijn wetenschappelijke achtergrond de technieken en werkmethoden van de oude meesters ontrafeld. Hij wilt deze kennis graag doorgeven door middel van workshops (basis en verdieping, masterclasses en privélessen).

Workshops met veel persoonlijke aandacht
Een workshop is anders dan het volgen van schilderlessen of een schildercursus. Je leert hier thematisch in kleine groepen van maximaal 6 personen in blokken van 6 sessies het vak. De  De workshops zijn wisselend, dus je leert telkens weer wat nieuws.

___________________________________________________

Workshop bloemen schilderen volgens de 17de Eeuwse Technieken
Ervaar nu zelf hoe ontspannend en verrassend eenvoudig het is om bloemen te schilderen volgens de technieken van de oude meesters, zoals Rembrandt en Vermeer. Kleine groepen dus maximale aandacht!

Wat krijg je?

 • een gezellige, ontspannende en inspirerende dag 
 • begeleiding van een deskundig docent die professioneel kunstenaar is
 • aan het eind van de workshop neem je een heus bloemenportret mee naar huis. We schilderen bloemen uit het seizoen (b.v. tulpen in het voorjaar, rozen in de zomer, amaryllis in de herfst en viooltjes in de winter). Je kunt ook extra voordelig een Four Seasons pakket kiezen, waarbij je uiteindelijk een vierluik realiseert voor jezelf, of om cadeau te geven aan een vriend(in), familielid etc.
 • inclusief canvas board, maar je mag ook je eigen ondergrond meenemen mits het universeel is geprepareerd.
 • inclusief koffie, thee en een eenvoudige lunch. Luxere lunch is ook mogelijk tegen meerprijs (op aanvraag)
 • exclusief materialen (verf, penselen etc)
 • fleurige verrassing aan het einde van de workshop
 • uitstekende gratis parkeermogelijkheden in de buurt van ons atelier

Wanneer?

Elke laatste zaterdag van de maand. Ook uitstekend voor groepen (op afspraak). De workshop start om 10:30 en eindigt rond 16:30.

Waar?

Atelier Pantazi, Barbarastraat 32, 6164HK Geleen. Op slechts 1-2 autominuten van afslag Geleen-Oost/Spaubeek (A76) en 5 autominuten vanaf Knooppunt Kerensheide (A2/A76)

Prijs:

€65 per persoon per workshop

€55 per persoon per workshop voor het complete Four Seasons pakket . U betaalt dan totaal € 220 i.p.v. €260 voor alle vier de workshop

Aantal deelnemers:
Minimum aantal deelnemers: 5             Maximum aantal deelnemers: 8


_________________________________________

BASIS workshops - goedkoop goed leren tekenen

Omdat schilderen eigenlijk tekenen met verf is, is goed leren tekenen cruciaal. Dat leer je in zijn BASIS workshops die 2,5 uur duren. Je leert het opzetten van een goede tekening, het werken met potlood, houtskool en (pastel)krijt op papier. Dat is niet alleen heel leerzaam maar ook vooral heel leuk. Als de basis is gelegd, ga je samen met Edwin kiezen met welke verf je gaat leren schilderen. Een bijkomend voordeel is dat je in eerste instantie niet veel hoeft te investeren in materialen.

Wat krijg je?

 • aantal lessen: 6 (de eerste is gratis)
 • begeleiding van een deskundig docent die professioneel kunstenaar is
 • inclusief koffie, thee 
 • uitstekende gratis parkeermogelijkheden in de buurt van ons atelier

Wanneer?

Elke dinsdag. Ook uitstekend voor groepen (op afspraak). De workshop start om 16:00 en eindigt rond 18:30.

Waar?

Atelier Pantazi, Barbarastraat 32, 6164HK Geleen. Op slechts 1-2 autominuten van afslag Geleen-Oost/Spaubeek (A76) en 5 autominuten vanaf Knooppunt Kerensheide (A2/A76)

Prijs:

€29,50 per persoon
Excl. materialen

Aantal deelnemers:
Minimum aantal deelnemers: 3             Maximum aantal deelnemers: 8

__________________________________________________
VERDIEPING workshops - efficient en effectief
Na het maken van de keuze van welke schildertechniek het beste bij je past, kun je vervolgen met de VERDIEPING workshops. Daar leer je in een ontspannen sfeer te schilderen, wederom thematisch in kleine groepjes van 6 personen gedurende 3 uur. Hier komt meer nadruk op materiaalkennis en de verschillende schildertechnieken. Edwin legt in heel begrijpelijke taal uit wat hier bij komt kijken. Hij heeft meer dan voldoende ervaring om jou te helpen een goede keuze te maken welke techniek het beste bij je past. Daardoor geef je niet onnodig veel geld uit in materialen die later blijken minder goed bij jou te passen.

_______________________________________________

Masterclasses - de 17de eeuw anno nu
De Masterclasses zijn er voor de ervaren kunstschilder die meer uit zichzelf wilt halen. Je bent zeer gevorderd in tekenen en schilderen, leergierig en gemotiveerd. Edwin gaat je de 17de eeuwse technieken in sessies van 4 uur leren en hoe je zelf een schilderij componeert. Daarbij wordt ruim stilgestaan hoe je een schilderij, naast artistiek, ook technisch juist opbouwt. Hij legt in begrijpelijke taal alles uit over de materialen, de verf en vernis. Edwin legt uit wat verf is en demonstreert ook hoe je zelf verf kunt maken.Ook leer je de verschillen tussen waarnemend schilderen en schilderen vanaf een foto. Tenslotte komen ook zaken aan de orde die belangrijk zijn als je je werk wilt verkopen, waaronder ook copyright.