Workshops

Search our Site

De docent
Atelier Pantazi werkt nauw samen met Artist Edwin IJpeij.

Edwin IJpeij, inventor and painter, the new DaVinci

Edwin IJpeij is een internationaal succesvolle beroepskunstenaar, die onder andere heeft geëxposeerd in Maastricht, Miami, Barcelona, Venetië, Londen, Amsterdam, en Knokke. Zijn werk heeft daar in gezelschap van vele gevestigde namen gehangen als Dali, Picasso, Jeff Koons, Chagall, Delvaux, Appel, Piet Peere en vele anderen. Zijn werk is opgenomen in privé-collecties in Nederland, België, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.


   Trony made by Artist Edwin IJpeij   Pontduguard painted by Artist Edwin IJpeij 

Edwin werkt in een hedendaagse stijl gebaseerd op de solide basis van de technieken van de oude meesters. Hij heeft door zijn wetenschappelijke achtergrond de technieken en werkmethoden van de oude meesters ontrafeld. Hij wilt deze kennis graag doorgeven door middel van workshops (basis en verdieping, masterclasses en privélessen).

Workshops met veel persoonlijke aandacht
Een workshop is anders dan het volgen van schilderlessen of een schildercursus. Je leert hier thematisch in kleine groepen van maximaal 6 personen in blokken van 6 sessies het vak. De  De workshops zijn wisselend, dus je leert telkens weer wat nieuws.

___________________________________________________

BASIS workshops - goedkoop goed leren tekenen en schilderen
Omdat schilderen eigenlijk tekenen met verf is, is goed leren tekenen cruciaal. Dat leer je in zijn BASIS workshops die 2,5 uur duren. Je leert het opzetten van een goede tekening, het werken met potlood, houtskool en (pastel)krijt op papier. Dat is niet alleen heel leerzaam maar ook vooral heel leuk. Als de basis is gelegd, ga je samen met Edwin kiezen met welke verf je gaat leren schilderen. Een bijkomend voordeel is dat je in eerste instantie niet veel hoeft te investeren in materialen.

Mocht je al ervaring hebben met tekenen, en wil je gaan schilderen. Dan is deze workshop ook iets voor jou. Bel 046-7501153 of kom naar Atelier Pantazi en laat je informeren naar de mogelijkheden of adviseren.Wat krijg je?

  • aantal lessen: 6 (de eerste is gratis)
  • begeleiding van een deskundig docent die professioneel kunstenaar is
  • inclusief koffie, thee 
  • uitstekende gratis parkeermogelijkheden in de buurt van ons atelier

Wanneer?

Elke vrijdag  - start om 20:00 - eindigt rond 22:30

Ook uitstekend voor groepen (op afspraak).

Waar?

Atelier Pantazi, Barbarastraat 32, 6164HK Geleen. Op slechts 1-2 autominuten van afslag Geleen-Oost/Spaubeek (A76) en 5 autominuten vanaf Knooppunt Kerensheide (A2/A76)

Prijs:

€29,50 per persoon
Excl. materialen

Aantal deelnemers:
Minimum aantal deelnemers: 3             Maximum aantal deelnemers: 4

__________________________________________________
VERDIEPING workshops - efficient en effectief
Na het maken van de keuze van welke schildertechniek het beste bij je past, kun je vervolgen met de VERDIEPING workshops. Daar leer je in een ontspannen sfeer te schilderen, wederom thematisch in kleine groepjes van 4 personen gedurende 3 uur. Hier komt meer nadruk op materiaalkennis en de verschillende schildertechnieken. Edwin legt in heel begrijpelijke taal uit wat hier bij komt kijken. Hij heeft meer dan voldoende ervaring om jou te helpen een goede keuze te maken welke techniek het beste bij je past. Daardoor geef je niet onnodig veel geld uit in materialen die later minder goed bij jou blijken te passen.

_______________________________________________

Masterclasses - de 17de eeuw anno nu
De Masterclasses zijn er voor de ervaren kunstschilder die meer uit zichzelf wilt halen. Je bent zeer gevorderd in tekenen en schilderen, leergierig en gemotiveerd. Edwin gaat je de 17de eeuwse technieken in sessies van 4 uur leren en hoe je zelf een schilderij componeert. Daarbij wordt ruim stilgestaan hoe je een schilderij, naast artistiek, ook technisch juist opbouwt. Hij legt in begrijpelijke taal alles uit over de materialen, de verf en vernis. Edwin legt uit wat verf is en demonstreert ook hoe je zelf verf kunt maken.Ook leer je de verschillen tussen waarnemend schilderen en schilderen vanaf een foto. Tenslotte komen ook zaken aan de orde die belangrijk zijn als je je werk wilt verkopen, waaronder ook copyright. 

_______________________________________________