Speciale acties

Search our Site

UNIEKE EN EXCLUSIEVE AKTIE ALLEEN BIJ ATELIER PANTAZI
LIMITED EDITION FORTUNA ‘54 ARTPRINT


Titel: Pioneer Panther
Medium: digital artprint op papier
Limited Edition: maximaal 18 stuks
Afmetingen: 90x59 cm

Prijzen:

Glory Edition: exclusieve ambachtelijke handgesneden geornameteerde lijst voorzien van museum/artglas €786.

Victory Edition: ambachtelijk vergulde kwaliteitslijst voorzien van museum/artglas €666.

Idol Edition: goudkleurige kwaliteitslijst voorzien van museum/artglas €555.

Contacteer ons


Deze limited edition digital print is gebaseerd op de World Press Photo winnende foto van de legendarische goalkeeper Frans de Munck alias De Zwarte Panter. De Munck was bekend om zijn katachtige reflexen en zijn schitterende zwarte haardos. Frans was een legendarische keeper en bracht met zijn roemruchte team Fortuna’54, topvoetbal en vertier in boomtown en mijnstad Geleen.

Grondlegger van dit team, ondernemer Gied Joosten, verrijkte Nederland met betaald voetbal. Geheel tegen de stroom in en indruisend op de louter op amateursport gerichte visie van de KNVB, overtuigde Fortuna’54 vriend en vijand met de ware toekomst van het Nederlandse voetbal. Na in eerste instantie uitgesloten te zijn voor het Nederlandse voetbal, trok dit team vastberaden Europa in en speelde met een nog nooit vertoonde  frequentie vooral tegen internationale topteams, zoals Real Madrid, Botafogo, AC Milan, Chelsea, Bayern Munchen en Boca Juniors.

De internationale presence en vele trips van Fortuna’54, gepaard gaande met glamour en snelheid, worden gesymboliseerd door een Black Cadillac, helikopter en vliegtuig, welke u terugvindt in dit digital artwork.

De spelers waren ware helden met showman en playboy Frans de Munck als top-idool. Hij bracht stardom in de sport, een fenomeen dat pas later ook bij popgroepen zoals The Beatles en The Rolling Stones waarneembaar was. Het team stond dus stevig in de schijnwerpers, niet alleen figuurlijk maar ook letterlijk. In Nederland was Fortuna’54 de eerste die lichtwedstrijden speelde in vrijwel altijd volle stadions. Vandaar de lichtmasten van het Geleense Maurits Stadion in dit artwork.

Het spelen voor de landstitel was ondergeschikt aan het spelen van buitenlandse wedstrijden. Dat verklaart waarom Fortuna’54 nooit landskampioen is geworden. Zoals u in dit werk kunt zien, is wel de KNVB beker (tot tweemaal toe) in de Geleense prijzenkast terecht gekomen.